Deze keer gaat onze reis naar Costa Rica. Onze nederlandse vrienden Marianne en Jan, die we al 30 jaar kennen, nog van toen ze in Moraira woonden, hebben er een schitterend hotel en hun dochter Marja trouwt op 13 April. We hebben Marja altijd beloofd, dat we naar haar bruiloft zouden komen. Hun andere dochter Diana, die sinds jaren bij Los Angeles ( California) woont, komt natuurlijk ook. We kijken er naar uit hun weer te zien. Lekker gezellig "bijkletsen".We blijven 3 weken in  Costa Rica en gaan rondreizen met een gehuurde auto, zodat we zoveel mogelijk kunnen zien.

Oorspronkelijke reisroute :

Heenreis:

10/04 Iberia Vlucht Nr.:IB359 van: Alicante - Madrid
Vertrek: 10:15 Aankomst: 11:10
10/04 Iberia Vlucht Nr.:IB6173
Van Madrid, Spanje
naar Juan Santamaria Int'l (SJO), San José, Costa Rica 
Vertrek: 12:15 Aankomst: 18:15

Retour:

02/05 Iberia Vlucht nr.:IB6170
van: Juan Santamaria Int'l (SJO), San José, Costa Rica
naar: Barajas (MAD), Madrid, España
Vertrek: 10:35 Aankomst: 07:50
03/05 Iberia Vlucht:IB358
van: Barajas (MAD), Madrid, Spanje
naar: Alicante (ALC), Alicante, Spanje
Vertrek: 11:45 Aankomst: 12:45

We zouden oorspronkelijk op 10 April vliegen, maar er gebeurde iets, wat me nog nooit overkomen is; bij het inchecken op Alicante vliegveld komen we tot de ontdekking, dat mijn paspoort afgelopen is ! Iberia bood aan onze vlucht 2 dagen uit te stellen, dus voor 12 April, wat erg aardig van hun was. Het nederlandse consulaat in Benidorm heeft ook alles gedaan wat ze konden en er begon een wedloop met de tijd! We moesten op 13 April om 4 pm. in Quepos zijn voor de bruiloft! Ondanks een serie van oneindelijke problemen (we moesten, op aanraden van het consulaat, dezelfde dag nog naar Madrid rijden met de laatste huurauto die er te krijgen was op het vliegveld van Alicante, want alle vluchten waren vol. We moesten 3 uur lang een hotel zoeken in Madrid, omdat er een belangrijke voetbalwedstrijd was die dag: Bayern Muenchen-Madrid en vonden er een ver van de stad in Alcala de Henares. Zo heette ook het hotel : NH Hotel Alcala de Henares . Hier konden we een nacht blijven en de volgende dag moesten we naar een hotel in het centrum van Madrid , het Hotel NH Sanvy .Op 12 April staakten de bussen en kwam de gereserveerde taxi ons niet ophalen. Op het laatste nippertje vond Bernd een taxi op straat in de stromende regen, nadat hij er al 2 uur liep te zoeken. In het hotel was er ook niemand die ons naar het vliegveld kon brengen. We arriveerden na een 19 uur durende vlucht, inclusief stopover in Miami, in San Jose . Er is een tijdsverschil van 9 uur.  

Jan and Marianne hadden een hotel in San Jose voor ons gereserveerd,want iedereen was al in Quepos . We waren in het Hotel Hampton Inn , vlakbij het vliegveld.Marianne en Jan hebben een huis tussen Santa Ana en Escazu.

De volgende ochtend worden we opgehaald door de chauffeur van Nederlandse vrienden van Jan en Marianne, die ook in San Jose wonen (Hans en Ans Buehler) en na koffie etc. bij hun thuis, neemt Hans het stuur zelf in de hand en brengt ons veilig naar Quepos. We zijn gewapend met een volle koelbox en een revolver en de rit duurt 4 uur voor 125 kms., daar de weg in een heel slechte staat is. Het is de weg via Puriscal en Purrita ( zie landkaart  http://www.maptak.com/cr/pun/pro-pun.html ) . Na deze helse rit ziet het paradijs er nog mooier uit ! Aan Quepos zelf is niet veel , maar de omgeving is prachtig. We worden door iedereen welkom geheten en we krijgen een schitterende kamer met een geweldig uitzicht, zoals jullie op de foto hieronder kunnen zien. ´s Ochtends heel vroeg kun je de apen horen schreeuwen en er zijn veel soorten vogels.

Onze reisroute met de huurauto.  

landkaarten Costa Rica

verder....

  Top of Page

Copyright © 1999-2006  Frannysworld, all rights reserved.
This page was last updated on 06/08/2006 18:19

Costa Rica 

Reisroute

Hotel El Parador

Bruiloft

Onderweg 1 Onderweg 2

  Onderweg 3